Hoe maak je een wikkeldeken? DIY instructies en handleiding

Wat is een wikkeldeken?

Wikkeldeken

Een wikkeldeken is een grote deken die gebruikt kan worden om een baby of peuter in te wikkelen in de auto, thuis, op de peuterspeelzaal of in de kinderopvang.

Het inwikkelen van een baby/peuter heeft vele voordelen voor de gezondheid. Behalve dat het een geweldige manier is om een baby warm te houden, helpt wikkelen ook om de huid te beschermen tegen verwondingen door ruw spel. Bovendien bevordert het inwikkelen de band tussen ouder en kind, omdat ouder en kind in elkaars armen gewikkeld in contact komen met elkaar.

Materialen voor het maken van een wikkeldeken

  • Stof – Voor de klassieke dekenlook kies je een zware polyester stof die gemakkelijk in de wasmachine kan.Katoenen stoffen kunnen minder goed tegen herhaaldelijk wassen, dus wees voorzichtig bij het kiezen van een katoenen wikkeldeken.

  • Garen – Lichtgewicht garen werkt het best voor het maken van een wikkeldeken omdat het zacht en ademend is en geen warmteverlies veroorzaakt. 

  • Tussenvulling – Tussenvulling is meestal gemaakt van polyester of katoen en vormt een stevige basis voor de dekenstof. Hoepel – U gebruikt de hoepel om de randen van de wikkeldeken om te zomen. Zoek een borduurring van stevig plastic met een metalen of houten basis.

  • Strijken – Voor scherpe randen gebruikt u een strijkijzer om de deken te strijken. Strijk

Conclusie

Een kind in een deken wikkelen is een geweldige manier om te knuffelen en een band op te bouwen. Ze zijn ook ideaal om baby's warm te houden tijdens de wintermaanden wanneer de thermostaat hoger staat. De juiste stoffen en naaitechnieken zijn belangrijk bij het maken van een wikkeldeken. Zoek de juiste materialen voor uw voorkeuren en houd de bovenstaande tips in gedachten om een wikkeldeken te maken die jarenlang meegaat. Als u een wikkeldeken wilt maken voor uzelf of voor een geliefde, houd dan de volgende instructies in gedachten. Kies eerst de juiste stof en het juiste patroon. Volg vervolgens deze instructies voor het maken van een wikkeldeken.